Cuișoare: cel mai bun aliat împotriva paraziților intestinali

În Occident există o credință larg răspândită că problema prezenței paraziților intestinali interesează numai populația care trăiește în așa-numitele țări din lumea a treia, foarte departe de noi, și animalele.

Nimic mai greșit. OMS, Organizația Mondială a Sănătății, a susținut prezența a peste 3 milioane de oameni din întreaga lume care suferă de această tulburare.

Cu toate acestea, unii suferă de această problemă fără să-și dea seama, deoarece nu prezintă simptome particulare care vă pot duce înapoi și, în consecință, nu simt nevoia să se consulte cu medicul lor. În acest articol vom aborda problema paraziților intestinali.

Prin urmare, vom vorbi despre modul în care se manifestă și despre cele mai eficiente metode de eradicare a acestora. Vom trata, de asemenea, “repellentele” naturale pentru acești paraziți, și anume cuișoarele, conținute în suplimentele noastre detoxifierea îmbunătățește și mama tincturii de cuișoare. Deci, dacă și dumneavoastră sunteți interesat de acest subiect sau chiar vă îndoiți că veți fi afectați de această problemă enervantă și delicată, citiți mai departe.

Ce sunt paraziții intestinali?

Ce sunt paraziții intestinaliViermii intestinali nu sunt altceva decât paraziți multicelulari, de diferite dimensiuni și împărțiți în familii diferite, numiți mai corect cu termenul științific de helminți. Verminoza este mult mai ușor de contractat decât ați putea crede.

Printre subiecții cei mai afectați de această tulburare se numără copiii de la o vârstă fragedă, datorită tendinței lor naturale de a gusta orice li se întâmplă în mâinile lor. Chiar și subiecții adulți nu sunt imuni la contractarea verminozelor, în special în acele restaurante și locuri ale căror bucătari nu sunt deosebit de atenți la igiena mâinilor.

Care sunt viermii intestinali care afectează cel mai mult oamenii? Cele mai răspândite infecții parazitare din societatea noastră modernă se datorează prezenței viermilor, cunoscuți și sub numele de viermi pentru copii, care afectează o bună parte a populației pediatrice.

Acest tip de vierme de dimensiuni foarte mici și de culoare albă este stabilit exclusiv la om. Un alt vierme răspândit în organismul uman și mai mare decât OXY este tenia, a cărei lungime poate ajunge chiar și la câțiva metri.

Viermele segmentat, acesta este numele științific al parazitului, este transmis oamenilor prin ingestia de carne crudă sau crudă infectată de larvele sale. Alți viermi care pot afecta oamenii sunt ascaridele, numite științific Ascaris Lumbricoides, care sunt printre cele mai răspândite cauze de verminoză și în țara noastră.

Principalele simptome ale paraziților intestinali

Principalele simptome ale paraziților intestinaliAscariasisul este răspândit în special în zonele rurale unde apa neagră este folosită pentru irigarea câmpurilor sau în locuri unde toaletele sunt absente sau unde igiena lasă de dorit.

Simptomele care pot apărea în prezența unei verminoze sunt cele mai variate, dar ar trebui să fiți atenți în special la cele mai frecvente.

Aici sunt enumerate mai jos principalele avertismente care dezvăluie prezența paraziților în intestinul dvs. sau în cel al celor dragi:

  • Bruxismul sau măcinarea dinților în timpul somnului de noapte
  • Mâncărime severă la vârful nasului
  • Clipește continuu
  • Mâncărime la nivelul organelor genitale și anusului
  • Prezența eritemului și dermatitei
  • Durere în zona ombilicală
  • Diaree
  • Greață
  • Oboseală cronică
  • Tuse noaptea
  • Agitare constantă
  • Coșmaruri de noapte

Episoade de autism. Dacă vă aflați în prezența a cel puțin unuia dintre simptomele enumerate mai sus, atunci este necesar să efectuați investigații suplimentare, despre care vom vorbi în paragraful următor.

Unul dintre cei mai importanți pași pe care trebuie să-i faceți pentru a stabili dacă paraziți sunt sau nu prezenți în corpul dvs. este cu siguranță controlul scaunelor. Această verificare trebuie efectuată în zilele de lună plină și nouă, http://www.teavasilescu.ro/detoxic-cel-mai-bun-pentru-a-scapa-de-paraziti-din-organism/ adică atunci când viermii reproduc și depun ouă și, prin urmare, este mai ușor să le detectăm.

O altă metodă, mai sigură decât cea descrisă mai sus, pentru a afla dacă suferim de verminoză este să facem teste de sânge. În urma acestor analize în laborator, se numără eozinofilele.

Eozinofilele nu sunt altceva decât celule albe din sânge (leucocite) care sunt implicate atât în apărarea infecțiilor parazitare, cât și în reacțiile alergice. Dacă prezența lor rămâne între 4% și 20%, atunci putem fi în prezența unei paraziți. Dacă aveți îndoieli cu privire la prezența viermilor în intestin, dar și în cazul în care sunteți sigur că sunteți afectat de paraziți intestinali, recurgerea la medic este esențială.

Prevenirea și eliminarea paraziților intestinali

Prevenirea și eliminarea paraziților intestinaliCurățenia și igiena persoanei sunt fundamentale în prevenirea verminozelor și ar trebui predate copiilor de la o vârstă fragedă. O altă armă eficientă împotriva paraziților intestinali poate fi o nutriție adecvată, caracterizată prin alimente care pot ajuta la contracararea verminozelor.

Printre cele mai utile alimente în acest caz specific se pot aminti usturoiul, curry și ceapa. Aceste alimente nu numai că aromează mâncărurile noastre, ci joacă și o acțiune antiparazitară importantă.

Myrrh, turmeric și semințe de dovleac pot ajuta, de asemenea, în acest caz. Primul promovează funcționalitatea întregului sistem digestiv, al doilea este indicat în caz de probleme hepatice, în timp ce al treilea îmbunătățește funcționalitatea tractului urinar. De asemenea, utilizarea cuișoarelor poate ajuta la lupta împotriva paraziților și a viermilor intestinali.