Aparțineți celor 30% care au hipertensiune arterială fără să știe despre asta? Aproximativ o treime din populația adultă din Suedia are hipertensiune arterială fără simptome evidente. Cardiologul Morteza Rohani de la Nordic Heart Center ne spune ce este hipertensiunea arterială, ce simptome dă hipertensiunea arterială, cine este în pericol și cum poate fi investigată și tratată hipertensiunea arterială.
Tensiunea arterială este presiunea care apare în vasele de sânge atunci când sângele este condus din inimă în corp și mai târziu înapoi la inimă. Tensiunea arterială este măsurată prin două măsuri; sistolice și diastolice, care se datorează contracției mușchiului cardiac (sistolic) și relaxării (diastolice) între accidente vasculare cerebrale.
“Hipertensiunea arterială complică activitatea de pompare a inimii și poate fi gravă dacă nu o tratați”, spune cardiologul Morteza Rohani de la Nordic Heart Center. Suspiciunea hipertensiunii arteriale există dacă tensiunea arterială crește peste 140/90 mmHg în repaus la măsurători repetate. Tensiunea arterială normală este în repaus între 100-140 mmHg sistolică și 60-90 mmHg diastolică.
Factorii de risc pentru dezvoltarea hipertensiunii arteriale
Factorii clasici de risc pentru dezvoltarea hipertensiunii arteriale sunt ereditatea, vârsta, sexul și boala renală. “Până la vârsta de 65 de ani, boala este dominată de sexul masculin și, ulterior, există un risc egal pentru ambele sexe de a obține hipertensiune arterială”, spune Morteza Rohani la Nordic Heart Center.
Alți factori care pot afecta dezvoltarea hipertensiunii arteriale sunt:
- Excesul de greutate
- Activitate fizică redusă
- Diabet
- Consumul excesiv de alcool
- Fumatul
- Boala de apnee în somn
- Stresul
Simptomele hipertensiunii arteriale se manifestă cel mai adesea sub formă de cefalee, oboseală, amețeli, tulburări vizuale, dureri toracice și dificultăți de respirație în timpul efortului. Cu toate acestea, aproximativ 30% dintre persoanele care debutează cu hipertensiune arterială nu prezintă simptome.
“Hipertensiunea ușoară până la moderată nu are de obicei simptome”, spune Morteza Rohani de la Centrul Nordic al inimii. Hipertensiunea arterială este detectată în majoritatea cazurilor în contextul controalelor periodice de sănătate.
Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială este un factor de risc în care tratamentul este foarte important pentru sănătatea inimii. Adesea, hipertensiunea arterială nu provoacă simptome speciale, dar este necesară măsurarea tensiunii arteriale pentru a determina nivelul tensiunii arteriale. Nivelul tensiunii arteriale este investigat prin măsurarea tensiunii arteriale în mod repetat într-o stare de repaus, de exemplu, acasă folosind un contor automat sau la recepția unui lucrător medical. Ce nivel al tensiunii arteriale este considerat dăunător depinde de factorii de risc individuali.
Investigarea și tratamentul hipertensiunii arteriale
Majoritatea celor care debutează cu hipertensiune arterială, aproximativ 90%, au așa-numita “hipertensiune primară”. Acest lucru înseamnă că au hipertensiune arterială fără nici o cauză medicală care stau la baza. “Majoritatea debutanților cu înregistrare a tensiunii arteriale de 24 de ore sunt în prezent investigați pentru a asigura diagnosticul și a cartografia presiunea medie în timpul zilei și al nopții”, spune Morteza Rohani la Nordic Heart Center. Pe baza rezultatului, putem începe apoi tratamentul fie cu modificări ale stilului de viață, fie cu terapie medicamentoasă.
Dacă tensiunea arterială crescută este tratată cu medicamente, tratamentul este adaptat simptomelor pacientului, vârstei, valorii renale, precum și posibilei prezențe a diabetului zaharat, a bolilor de inimă sau a sarcinii. Pacienții care nu răspund la tratament, în ciuda http://www.teavasilescu.ro/cardio-nrj-capsule-pentru-intarirea-inimii-si-a-sistemului-cardiovascular/ unei combinații de trei preparate medicamentoase, sunt supuși investigației cu suspiciune de “hipertensiune secundară”, a declarat Morteza Rohani la Centrul Nordic Heart. Aceasta înseamnă că una sau mai multe afecțiuni medicale din organism provoacă tensiunea arterială ridicată.
Ancheta generală a adunat în timpul cercetării rezuma cu informațiile de numărul de bărbați și femei care are hipertensiune arterială și suferă peste jumătate din populația Sub 30 de ani și femeile are două cincimi de numărare. Este necesar să fii informat și să fii conștient de această problemă.
Riscurile hipertensiunii arteriale netratate
Hipertensiunea arterială poate provoca leziuni multor organe țintă, cum ar fi inima, creierul, rinichii și arterele, în absența tratamentului.
Hipertensiunea arterială este o boală cronică în care tensiunea arterială în artere este crescută. Altitudinea necesită ca inima să lucreze mai mult decât în mod normal pentru a circula sângele prin vasele de sânge. Aproximativ o treime din populația adultă din Suedia are hipertensiune arterială, denumită medical hipertensiune arterială sau hipertensiune arterială.
Hipertensiunea arterială și anume crește riscul de:
- Atac
- Dezvoltarea insuficienței cardiace
- Accident vascular cerebral
- Dezvoltarea demenței vasculare
- Dezvoltarea insuficienței renale
- Hernia arterei renale
- Ateroscleroza prematură care duce la un risc crescut de accident vascular cerebral, dar și la atac de cord și la afectarea circulației sângelui la nivelul picioarelor
- Bombarea peretelui vascular care duce la un risc crescut de ruptură vasculară și vene varicoase
Căutarea ajutorului. Sunteți îngrijorat că aveți hipertensiune arterială, chiar dacă nu aveți simptome? Sau unele dintre simptome se aplică pentru tine? Asigurați-vă că faceți o întâlnire cu un cardiolog pentru investigație astăzi!